Головна / Структура / Підрозділи / Загальноуніверситетські кафедри / Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА, ВИХОВАННЯ ТА НАВЧАННЯ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД»

Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА, ВИХОВАННЯ ТА НАВЧАННЯ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД»

    30 вересня 2021 року на базі університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «ОСВІТА, ВИХОВАННЯ ТА НАВЧАННЯ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД», яка присвячена вшануванню пам’яті негаснучого світоча великої драгоманівської родини – Євгенія Васильовича Коршака.

Korschak conf 1

    Захід урочисто відкрив проректор з наукової роботи НПУ імені М. П. Драгоманова доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Мирославович ТОРБІН. До привітань учасникам конференції долучилися декан Факультету математики, інформатики та фізики доктор фізико-математичних наук, професор ПРАЦЬОВИТИЙ Микола Вікторович, професор кафедри туризму та освітнього менеджменту Міжнародного Європейського університету, кандидат педагогічних наук, доцент АЛЕКСЄЄНКО-ЛЕМОВСЬКА Людмила Владиславівна.

    Іноземними учасниками конференції стали представники Куби, Китаю, Франції, Білорусі, Молдови та усі без винятку регіони України. Надзвичайно цінним є той факт, що чисельність небайдужих представників нашого заходу об’єднала близько двохсот колег із різних інституцій. Науковою традицією стало проведення щорічних науково-практичних конференцій за міжнародною участю з метою обговорення нагальних проблем та вироблення конкретних рекомендацій щодо їх розв’язання.

Korschak conf 2 Korschak conf 3

    Захід передбачав роботу тематичних напрямів роботи конференції:

  1. Вітчизняний та міжнародний досвід розвитку освіти.
  2. Проблеми навчання та виховання у проекції Нової української школи.
  3. Професійна підготовка фахівця у вищій школі.
  4. Психологічні виклики сучасного світу.
  5. Інноваційний характер фундаментальних та прикладних наукових досліджень.

    Почесний кубинський гість - професор із Центрального університету «Марта Абреу» у Лас-Вільясі, а в минулому – аспірант Євгенія Васильовича Коршака Хосе Мануель ПЕРДОМО ВАСКЕС познайомив учасників заходу із досвідом вивчення дисциплін природничого напряму в Marta Abreu Central University in Las Villas (Cuba), а також пригадав важливість настанов Євгенія Коршака щодо методики їх навчання.

Korschak conf 4

    Наша колега з Білорусії, завідувачка кафедрою загальної і дитячої психології Факультету дошкільної освіти Білоруського державного педагогічного університету імені Максима Танка, кандидат психологічних наук, доцент ЛЕГАНЬКОВА Ольга Вікторівна розповіла про шляхи підвищення професійної компетентності педагогічних працівників в умовах центру сучасних методик дошкільної освіти БДПУ.

Korschak conf 5

   Не менш цікавою була доповідь про базовий курикулум для позакласної освіти з природничих наук, техніки та технологій нашого колеги з Тираспольського державного університету республіки Молдова кандидата педагогічних наук, доцента БОКАНЧА Віорела Миколайовича.

Korschak conf 6

   Представник Національної Академії педагогічних наук, доктор педагогічних наук Микола Васильович ГОЛОВКО розповів про науково-просвітницькі товариства та їх вплив на розвиток вітчизняної методичної думки з фізики.

Korschak conf 7

   Професор кафедри фізики та астрономії Національного університету «Чернігівський колегіум імені Т .Г. Шевченка» Віталій Федорович САВЧЕНКО ознайомив учасників конференції з особливостями підготовки нормативних документів, необхідних для створення науково-методичного товариства імені професора Коршака Є. В.

Korschak conf 8

   Досвідом створення наукових шкіл в сучасних освітніх умовах поділився академік Національної Академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук, професор ШУТ Микола Іванович.

Korschak conf 9

   Учасники конференції не лише проаналізували сучасні тенденції розвитку освіти та науки, але й обговорили дискусійні моменти, протиріччя та перспективи розвитку методики навчання фізики та дисциплін природничого напряму. Конференція дозволила здійснити обмін думками та знаннями із багатьох актуальних питань і проблем методики навчання та виховання у проекції Нової української школи з врахуванням вітчизняного та міжнародного досвіду розвитку освіти.

   За результатами конференції підготовлені іменні сертифікати, програма та збірник тез доповідей учасників.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter