Головна / НОВИНИ / Оголошення / Співчуття / На фронті загинув наш випускник

На фронті загинув наш випускник

У Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова ще одна важка втрата. Захищаючи Батьківщину, загинув випускник магістратури цього року історико-філософського факультету Павло Наконечний.

 

Паша – "Хребет" групи суспільствознавців (це він з друзями так себе позиціонували, і це була правда)! Один з кращих у всьому. Збирався продовжити навчання в аспірантурі. Воював під позивним «Історик». А ще його знають як Павла «Добротворського», який займався національно-патріотичним вихованням, був координатором організації «Поклик Яру». Буквально 13 червня він зробив такий допис у фейсбуці:

 

«Війна - це здебільшого очікування. Очікування дає великий привілей, якого не вистачало в мирному житті - час на роздуми. Час подумати за минуле і помріяти про щасливе майбутнє після перемоги. Останні два роки свого життя я провів максимально усвідомлено. Не було жодного дня, за ці роки, без "Поклик Яру" в моїй голові.

Поступова і системна розбудова невеликої, але ідейної організації, що живиться натхненням з роману "Холодний Яр". Чому вийшло? Бо Люди. Жоден ресурс не має значення без Людей. ПЯ - це Люди, які змогли переступити свої слабкості і обрати альтернативу. Я збирав цих Людей довго і наполегливо, виховував їх і водночас себе, щоб бути прикладом.

Я щасливий. Бо можу спостерігати, як ці Люди готуються працювати влітку навчаючи молодь рятувати життя. Без мене і ще чотирьох членів команди, які взяли в руки зброю. Це доводить, що почата мною справа стала нашою. Що це рух, який неможливо зупинити і який буде рости і живити себе новими Людьми.

Я мрію. Мрію, що в "Поклик Яру" будуть десятки людей, що будуть пропорційно збільшувати масштаб нашої роботи і запалювати вогонь Холодного Яру в людських серцях. Мрію, що цього року наша команда зросте новими Людьми і буду щасливий бачити, як відповідальна молодь формує генерацію з зовсім іншим підходом до життя. І колись, крізь роки буде приємно знати, що саме Ти стояв біля витоків цього нестримного руху, що набирає обертів».

 

Павло жив, мріяв, захищав – все робив на повну! Віримо, що його справа буде мати продовження і тим самим закарбує його життя у пам’яті поколінь.

 

Колектив НПУ імені М.П.Драгоманова висловлює глибоку повагу батькам, які виховали такого сина – щирого патріота нашої держави, щирі  співчуття та підтримку рідним, близьким та друзям.

 

Спочивай з миром, наш Герою! Світла тобі пам’ять!

 

Nakonechn 1

Пресслужба університету

(за матеріали історико-філософського факультету)

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter