Головна / НОВИНИ / Оголошення / Відкриття персональної виставки «Квіти» Олександра Боровікова

Відкриття персональної виставки «Квіти» Олександра Боровікова

vazonКафедра етики та естетики Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова запрошує 22 травня 2014 року о 14.00 год. на відкриття персональної виставки Олександра Боровікова, де будуть представлені акварелі художника. Роботи вирізняються експериментальним підходом до визначення технік та їх поєднання, а також розмаїттям образних і композиційних рішень, яскравою колористичною гамою.

Олександр Якович обіймає посаду доцента кафедри рисунку і живопису Київського національного університету будівництва і архітектури. Високий професіонал, автор ряду методичних посібників для вищої та середньої школи в галузі образотворчого мистецтва. У доробку художника – ряд персональних виставок в Україні та за її межами. Особливе місце у творчості художника займають картини, присвячені зображенню пам’ятників архітектури, пейзажу та натюрморту. Автор використовує різноманітні техніки та майстерно їх поєднує. Творчу роботу митець успішно поєднує з викладацькою.

Виставка розміщена та триватиме у виставковій залі 2-19 (м. Київ, вул. Тургенівська, 8/14, гуманітарний корпус НПУ імені М. П. Драгоманова).

Біографічна довідка.

Боровіков Олександр Якович народився 25 липня 1931 року в Алтайському краї, де і закінчив середню школу.

У 1951 році закінчив Ленінградське художньо-педагогічне училище. У 1964 році отримав спеціальність «Образотворче мистецтво» у Київському державному художньому інституті. Після закінчення інституту викладав малювання та методику малювання в Київському педагогічному інституті імені М.Горького (нині – Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова). З 1968 року і по теперішній час працює доцентом кафедри рисунку і живопису Київського національного університету будівництва і архітектури.

Вл. інф.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter