Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній – почесний доктор НПУ імені М. П. Драгоманова

Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній – почесний доктор НПУ імені М. П. Драгоманова

Блаженніший митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній став почесним доктором Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Церемонія вручення диплома та академічної мантії відбулась 7 березня 2019 року на урочистому засіданні Вченої ради університету.

epif 1   На урочистості завітали третій Президент України, голова Наглядової ради університету Віктор Ющенко, ректор Київської православної богословської академії, випускник нашого університету Олександр Трофимлюк, український політик та підприємець Олексій Івченко, український учений, релігієзнавець, народний депутат України Віктор Єленський та багато інших почесних гостей. 

epif 2

   На початку засідання ректор університету професор Віктор Андрущенко представив гостям здобутки та перемоги Драгоманівської родини як лідера серед педагогічних закладів вищої освіти України, зазначивши, що хоч і йдемо ми всі різними шляхами, проте рухаємося все ж до однієї істини. Цією істиною є Людина, яка зростає і формується як Особистість, такими є наші студенти, а вони у нас – найкращі!

epif 2a

    Віктор Ющенко відзначив: «Для нашого університету є великою честю, коли до імені почесних, достойних умів нашої нації сьогодні додається ім’я Блаженнішого Епіфанія. Це було мудрим рішенням запросити до кола почесних докторів таку людину».

epif 3

  Проректор університету професор Григорій Торбін виголосив рішення Вченої ради, відзначивши внесок почесного гостя у виховання в молоді любові до рідної держави і народу, в духовний розвиток студентства. 

epif 4

   Після чого відбувся кульмінаційний момент заходу – митрополиту Епіфанію одягнули академічну мантію та вручили диплом почесного доктора НПУ імені М.П. Драгоманова.

epif 5

   Почесний доктор НПУ імені М. П. Драгоманова Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своїй промові висловив щиру вдячність усім членам Вченої ради за таке високе звання і за цю велику честь. Митрополит Епіфаній згадав про давню історію української православної церкви та зазначив, що перші кроки до її незалежності було зроблено ще майже тисячу років тому, в часи Ярослава Мудрого, тому те, що відбувається зараз, є цілком закономірним.

epif 6

   Привітав новоспеченого почесного доктора проректор університету професор Ігор Вєтров, який зазначив, що вчителя та священнослужителя об’єднує слово як Божий дар, як засіб мистецького освоєння світу, як інструмент впливу. Ігор Георгійович наголосив, що на посаді ректора Київської православної богословської академії максимально виявилися здібності митрополита Епіфанія як керівника та педагога, співпраця з нашим університетом розширила простір для різноманітних досліджень, а тому, завершуючи, проректор сказав просто: «άξιος – достойний».

epif 7

   Вишуканості та ще більшої урочистості події надало музичне привітання почесному доктору у виконанні Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки.

epif 8

epif 10

epif 9

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter