Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Cемінар-самопрезентація «Розвиток педагогічної підготовки вчителя як один з критеріїв системи якості освіти»

Cемінар-самопрезентація «Розвиток педагогічної підготовки вчителя як один з критеріїв системи якості освіти»

   14 квітня 2021 року в онлайн-режимі відбувся пілотний захід – семінар-самопрезентація «Розвиток педагогічної підготовки вчителя як один з критеріїв системи якості освіти». Співорганізаторами заходу є Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова та управління Державної служби якості освіти в Київській області. У семінарі-самопрезентації взяли участь студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу.

   Захід урочисто відкрив завідувач кафедри теорії та методики навчання фізики і астрономії, доктор педагогічних наук, професор Микола Євгенійович Чумак та розповів учасникам про багатолітню історію Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та славні традиції українських педагогів, які він підтримує та розвиває. Було окреслено пріоритети, які має університет, серед них: якісна вища освіта; інноваційні педагогічні та інформаційні технології; інтеграція сучасних теоретичних знань та практичної підготовки; яскраве й насичене студентське життя; перспектива проявити й реалізувати себе; професійне становлення та вільний розвиток творчої особистості студента та інші.

    Учасники дізналися про спеціальності, освітні ступені за якими заклад здійснює підготовку фахівців, матеріально-технічну базу закладу, умови проживання в гуртожитках, дозвілля студентів та умови вступу до університету. Без уваги не залишилася діяльність наукових шкіл університету, наукові доробки яких дозволяють реалізовувати інноваційні підходи до організації освітнього процесу та розвивати науку в цілому. Також конкретизовано інформацію про Фізико-математичний факультет, кафедри, які на ньому функціонують та роз’яснено про переваги для студентів, які на ньому навчаються, які перспективи очікують випускників фізико-математичних та педагогічних спеціальностей.

    З презентацією освітньо-наукової програми «Комп’ютерна фізика» (галузь знань 10 Природничі науки, спеціальність 104 Фізика та астрономія) виступив доцент кафедри експериментальної і теоретичної фізики та астрономії, кандидат фізико-математичних наук Філоненко Михайло Миколайович.

    Не менш цікавим був виступ завідувача кафедри вищої математики,  кандидата фізико-математичних наук, професора Гончаренко Яніни Володимирівни. Була презентована освітньо-наукова програма «Фінансова математика» освітнього рівня магістр (галузь знань 11 Математика та статистика, спеціальність 111 Математика). Студенти дізналися про характеристику ОНП, перспективи працевлаштування працівників, навчальні дисципліни, науково-педагогічний штат, який забезпечує підтримку цієї програми.

    Про умови проживання та комфорт в студентських гуртожитках університету, їх територіальне розташування розповів заступник декана з виховної роботи Фізико-математичного факультету, кандидат педагогічних наук, доцент Цоколенко Олександр Анатолійович.

   Після представлення програм та обговорення вимог для вступу до університету до виступу долучилися випускники та студенти-магістри Куценко Тетяна Янівна та Хуторна Анна Вячеславівна, які розповіли про свій досвід навчання, проходження практики та педагогічної діяльності.

   Своїми враженнями та досвідом навчання на Фізико-математичному факультеті поділився голова Наукового товариства студентів та аспірантів імені Григорія Волинки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, в минулому випускник фізико-математичного факультету, спеціальності 104 Фізика та астрономія Пріц Василь Юрійович. У своїй доповіді Василь Юрійович обґрунтував важливість популяризації науки серед молоді для успішного розвитку та безпеки нашої країни.

   Про розвиток педагогічної підготовки учителя як один з критеріїв якості освіти в Україні розповіла т.в.о. начальника управління Державної служби якості освіти в Київській області, кандидат педагогічних наук, доцент Алексєєнко-Лемовська Людмила Владиславівна. Студенти ознайомилися із можливістю стажування на посадах державної служби, в апараті Державної служби якості освіти України та її територіальних органах.

    Слова вдячності за проведений захід та співпрацю прозвучали від заступника директора з виховної роботи Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу Косяк Оксани Валентинівни.

    Сподіваємося, що проведений захід стане традиційним і дозволить популяризувати педагогічну професію серед молоді.

sem samreal 1 sem samreal 2 sem samreal 3
sem samreal 4 sem samreal 5 sem samreal 6
sem samreal 7 sem samreal 8 sem samreal 9
   sem samreal 10  

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter