Головна / НОВИНИ / Події / Драгоманівці організували акцію до дня солідарності з людьми хворими на епілепсію

Драгоманівці організували акцію до дня солідарності з людьми хворими на епілепсію

uL0P IMV1f4Щороку 26 березня відзначається Всесвітній день солідарності з людьми хворими на епілепсію. На жаль, сьогодні ця недуга вражає людей все більше і більше. Студенти Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, а зокрема Інституту корекційної педагогіки та психології та Інституту соціальної роботи та управління, які за фахом вчаться працювати з такими дітками й людьми зініціювали акцію на підтримку хворих на епілепсію «День фіолетової стрічки».

Драгоманівці не на жарт стурбовані ситуацією в суспільстві і вирішили провести своєрідний «лікнеп» з наданням першої допомоги у гуманітарному корпусі університету, що на вулиці Тургенівська 8/14, та у навчальному корпусі на вулиці Освіти, 6.

На жаль, навіть в наш час не всі люди знають, як поводитися в ситуації, коли в оточуючих може початися епілептичний приступ. Задля обізнаності студентам та викладачам роздавали інформаційні листівки про першу допомогу у разі необхідності людям-епілептикам, та фіолетові стрічки, які на знак солідарності й розуміння кріпили на одяг. З роздатковим матеріалом допоміг у проведені акції «Фонд батьків дітей-аутистів».

За словами самих драгоманівців, епілептики нічим не відрізняються від інших. З розвитком суспільства розвивається і медицина, ліки дають змогу таким людям повноцінно перебувати в соціумі. Їм дуже потрібне наше розуміння, підтримка й увага. Кожен свідомий громадянин повинен знати хоча б трішки інформації, щоб у разі необхідності надати першу допомогу. Будьте солідарними!

Студенти ІКПП та ІСРУ

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter