Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Всеукраїнський конгрес

Всеукраїнський конгрес

конгресНещодавно у Києві відбувся Всеукраїнський конгрес творчих та наукових діячів з обмеженнями життєдіяльності, який організувала Всеукраїнська громадська організація «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики» за сприяння кафедри ортопедагогіки та реабілітології Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.

Метою заходу стало сприяння консолідації зусиль громадськості, державних і недержавних організацій, освітніх і наукових установ для соціально-правового захисту та державної підтримки професійної діяльності науковців, митців, творчих діячів, педагогів, інтелігенції з обмеженнями життєдіяльності, розробка стратегії вирішення проблем у цій сфері. 
Пленарне засідання конгресу відбулося 2 грудня 2011 року у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» у рамках офіційного проведення заходів до Міжнародного дня інвалідів.
У конгресі взяли участь з доповідями співробітники Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, зокрема Віктор Синьов, доктор педагогічних наук, академік Національної академії педагогічних наук України, директор Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ, Андрій Шевцов, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри ортопедагогіки та реабілітології ІКПП НПУ, президент ВГО НТІ „Інститут соціальної політики”, Юрій Войтюк, кандидат біологічних наук, доцент кафедри тифлопедагогіки, Ганна Хворова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри ортопедагогіки та реабілітології. Учасниками конгресу стали також студенти ІКПП спеціальності «Ортопедагогіка».
Синьов В., Шевцов А., Хворова Г. та Войтюк Ю. за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту інвалідів, їх освіти та реабілітації, підготовки кадрів для навчання та виховання інвалідів, сприяння науковій та творчій діяльності молоді з інвалідністю, зразкове виконання службових обов'язків були нагороджені Почесними грамотами та Подяками Міністерства соціальної політики і Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України.

конгрес 

Під час пленарних виступів та їх обговорення на Конгресі були розглянуті такі проблемні питання: 
1. Соціально-правовий захист та державна підтримка науковців, митців, творчих діячів, педагогів, інтелігенції з обмеженнями життєдіяльності.
2. Забезпечення відкритого доступу до освіти всіх рівнів осіб з обмеженнями життєдіяльності.
3. Державне сприяння науковій та творчій діяльності осіб з інвалідністю.
4. Працевлаштування та створення умов для професійної кар’єри осіб з обмеженнями життєдіяльності.
5. Інформаційно-комунікаційне забезпечення наукової, творчої та педагогічної діяльності осіб з інвалідністю.
6. Розробка новітніх соціальних технологій створення умов для вільної наукової та творчої діяльності осіб з інвалідністю.
У підсумку була прийнята резолюція круглого столу, в якій учасники звернулися з клопотанням до державних органів влади та суспільства щодо вирішення актуальних проблем захисту та державної підтримки професійної діяльності науковців, митців, творчих діячів, педагогів, інтелігенції з обмеженнями життєдіяльності. Учасниками заходу було прийнято рішення про регулярне проведення такого конгресу.
За інф. ІКПП

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter