Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Члени ректорату НПУ імені М.П. Драгоманова відвідали виставку «На службі Феміді: видатні українські правники, адвокати, мислителі»

Члени ректорату НПУ імені М.П. Драгоманова відвідали виставку «На службі Феміді: видатні українські правники, адвокати, мислителі»

    6 грудня 2021 року, у День Збройних сил України, ректор університету Віктор Андрущенко спільно з проректорами Володимиром Лавриненком, Григорієм Торбіном та Ігорем Вєтровим, деканами педагогічного факультету Тарасом Олефіренком та соціально-правового факультету Володимиром Євтухом, а також завідувачем кафедри теорії та історії держави і права Богданом Андрусишиним відвідали фотодокументальну виставку «На службі Феміді: видатні українські правники, адвокати, мислителі», нещодавно відкриту  у сквері № 3 на Контрактовій площі неподалік пам'ятника Григорію Сковороді.

 

vyst femida 1

  Виставка організована спільно з Українським інститутом національної пам’яті та Національною асоціацією адвокатів України, тож до оглядин долучились голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович та очільник одного з відділів Інституту.

vyst femida 2

   Під час невеликої екскурсії біля експозиційних стендів співробітник Інституту розповів про кожного з 20 представлених  видатних українських правників та адвокатів – Олександра Кониського, Іллі Шрага, Миколи Василенка, Миколи Міхновського, Станіслава Дністрянського, Андрія Лівицького та багатьох інших, про їхню участь в українському визвольному русі, відстоюванні прав українського народу в межах Російської та Австро-Угорської імперій, участь в українському державотворенні, а також походження кожної зі світлин, зображених на стендах.

vyst femida 3

    vyst femida 4    Віктор Андрущенко, ректор НПУ імені М.П. Драгоманова, підкреслив необхідність таких знань не лише простим перехожим, які прогулюватимуться у скверику на Контрактовій площі, але й учням у школах та студентам у закладах вищої освіти. Тож виставку планують згодом зробити мандрівною і доступною для здобувачів освіти.

vyst femida 5

    Після насиченої програми знайомства зі сторінками історії України, в яких відіграли ключову роль представлені на виставці фемідівці,  учасники закарбували зустріч у світлині для майбутньої історії.  

 vyst femida 6

Матеріали виставки можна завантажити тут>>>

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter