Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Позачергове засідання Вченої ради університету

Позачергове засідання Вченої ради університету

   15 жовтня 2020 року відбулось позачергове засідання Вченої ради університету. На порядку денному розглядалось два питання: про організаційні заходи щодо роботи університету під час карантину і стан підготовки будівель університету до опалювального сезону (доповідав проректор М. Корець) та про стан запровадження дистанційного навчання на факультетах.

     vch rada 15.10 1  vch rada 15.10 2

    Ректор університету Віктор Андрущенко наголосив на важливості збереження єдності колективу у цей непростий час для світу та держави загалом й університету зокрема, не забувати дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та соціальної дистанції, дбати про здоров’я й безпеку свої, своїх рідних, студентів та колег.

vch rada 15.10 8

      Проректор з науково-педагогічної та адміністративно-господарської роботи Микола Корець підкреслив, що в університеті дотримуються заходів, спрямованих на протидію поширення та розповсюдження хвороби COVID-19, в навчальних корпусах і гуртожитках є антисептичні та засоби, що дезінфікують, проводиться температурний скринінг, підтримуються масковий режим та соціальна дистанція. Було також розроблено алгоритм дій у разі виявлення у здобувача вищої освіти, працівника чи викладача ознак гострого респіраторного захворювання та ознак коронавірусної хвороби (СОVID-19) під час перебування в навчальному корпусі чи гуртожитку університету. Але у зв’язку зі збільшенням кількості хворих у країні було прийнято рішення (наказ ректора № 276 від 12.10.20 р.) з 12 жовтня до 15 листопада 2020 року організувати освітній процес в університеті за дистанційними технологіями навчання. Микола Савич поінформував членів Вченої ради, що на період дистанційного навчання тимчасово зупинено проведення масових заходів освітнього, наукового, соціального, спортивного, мистецького характеру в усіх корпусах, гуртожитках та на території університету.. Важливим також у запобіганні захворювання людей є дотримання температурного режиму в приміщеннях університету. Згідно з санітарно-гігієнічними вимогами опалювальний сезон розпочинається з 15 жовтня. Для цього було проведено масштабну роботу з підготовки відповідних систем: випробування теплових мереж, теплових вузлів, водопідігрівачів та місцевих систем теплофікації. Тож на цей момент усі університетські об’єкти, крім тих, де відбувається ремонт тепломагістралі, готові до опалювального сезону.

vch rada 15.10 3

   Про те, як відбувається дистанційне навчання на факультетах, доповіли декани факультету спеціальної та інклюзивної освіти Марія Шеремет, історичного факультету Тетяна Мелещенко, факультету психології Ірина Булах, факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Анатолій Висоцький. З початку навчального року на факультетах було запроваджено змішане навчання, з 12 жовтня його було переведено на навчання за дистанційними технологіями. Заняття відбуваються онлайн за розкладом, затвердженим у вересні, за допомогою Moodle, Google Meet, Zoom та ін. Як викладачі, так і студенти опанували різні системи дистанційного навчання, тому проблем з проведенням пар не виникає.

         vch rada 15.10 4          vch rada 15.10 5

vch rada 15.10 6 vch rada 15.10 7

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter