Головна

Презентація Інституту соціології, психології і управління

23 листопада 2007 року в актовому залі центрального корпусу відбулася Презентація наймолодшого інституту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова – Інституту соціології, психології та управління.

 

Ведучими цього дійства були заслужений артист України Анатолій Гнатюк, а також студенти Інституту соціології, психології та управління Михайло Томишинець  і Катерина Козіна. На Презентацію нового інституту завітало багато шановних гостей, серед них ректор та проректори університету, директори інститутів, керівники служб університету, а також відомі українські науковці, зокрема директор Інституту психології імені Г.С.Костюка АПН України Сергій Дмитрович Максименко, а також друзі та партери Інституту, серед яких  мер міста Обухів Володимир Олександрович Мельник та директор видавництва Фенікс Олексій Юрійович Храмов. Свято нового інституту нашого університету відвідали і закордонні гості: ректор Вищої школи імені Богдана Янського професор Лешик Корпорович (Польща),  професор університету міста Констанс Рой  Він (Німеччина).

 

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Віктор Андрущенко. Він щиро привітав директорат, викладачів і, звичайно ж,  студентів нового інституту, побажав їм творчих успіхів, наснаги у навчанні та успіхів у роботі на благо розвитку освіти й науки у нашій державі. Віктор Петрович не обмежився вітаннями на словах, а зробив цінний подарунок – комп’ютерний клас, що порадував не тільки керівництво інституту, а й присутніх на Презентації студентів, які подякували ректорові схвальними оплесками.

 

Перед викладачами, студентами та гостями свята виступив директор Інституту соціології, психології та управління, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяча науки та техніки України Володимир Борисович Євтух, який зазначив, що у новому Інституті з серпня цього року проводиться підготовка майбутніх фахівців за такими спеціальностями: Соціологія, Психологія, Менеджмент організацій, Управління навчальним закладом, Адміністративний менеджмент, Педагогіка вищої школи. Він також представив присутнім директорат інституту: заступника директора з навчально-методичної роботи кандидата педагогічних наук, доцента Віталія Григоровича Чугаєвського та заступника директора з організаційно-виховної роботи старшого викладача, кандидата філософських наук Юлію Володимирівну Бех, а також кафедри, які входять до структури університету: кафедра теорії та методології соціології, завідувач – директор інституту Володимир Борисович Євтух; кафедра теоретичної та консультативної психології, завідувач – доктор психологічних наук, професор, відмінник освіти України Ірина Сергіївна Булах; кафедра управління та євроінтеграції, завідувач – доктор філософських наук, професор, перший проректор НПУ імені М.П.Драгоманова, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Павлович Бех; кафедра історії освітньо-виховних систем та технологій, завідувач – доктор педагогічних наук, професор Наталія Миколаївна Дем’яненко.

 

До присутніх звернулися і закордонні гості з побажаннями подальшого розвитку нового інституту у структурі Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. Вони відзначили, що сподіваються на співпрацю з українськими колегами у сфері наукової діяльності для обміну досвідом у запровадженні європейських освітніх стандартів.

 

Не залишилися осторонь цієї святкової події – Презентації нового інституту – і студенти. Від їхнього імені студентка 4 курсу Інна Могульова привітала викладачів, керівництво інституту й університету та висловила сподівання щодо майбутнього процвітання інституту, а також поділилася з присутніми власними враженнями від презентації. Студенти інституту створили неперевершену святкову атмосферу дійства прекрасними художніми композиціями, зокрема Діна Лєбєдєва і Аліна Пономаренко вразили присутніх своїм виконанням композиції Шмітса Андреа (дует флейти та фортепіано). Студенти подарували учасникам презентації чудові мелодійні пісні: Людмила Іванченко “Серце дівоче”, Юлія Писаренко “Вишиванка”, Вікторія Михайлюк “Верба”. Запальним виконанням хореографічних композицій порадували  Анастасія Лісняк, Марія Тітова та Діна Лєбєдєва. Усім присутнім запам’яталася оригінальна інтерпретація вірша Володимира Самійленка  “Людськість”, який продекламувала Наталія Мельник. Інститут соціології, психології та управління прийшли підтримати народний ансамбль української музики “Роксоланія”, художній керівник – професор кафедри філології Національного університету імені Т.Шевченка Іван Якимович Павленко.

 

На закінчення Анатолій Гнатюк заспівав дві пісні з власного репертуару, зокрема виконав і пісню Смерека, яка стала завершальним акордом цієї святкової події.

 

 

 

Юлія Бех, заступник директора

 

Інституту соціології, психології та управління

 

 

 

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter