Головна

«Сонячна хвиля» накрила столицю

bV Jrq9PvWc16-18 жовтня у Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва проходив Х ювілейний Міжнародний інтеграційний театральний фестиваль «Сонячна хвиля». За три дні артисти з особливостями психофізичного та інтелектуального розвитку з семи країн світу продемонстрували глядачам майже два десятки вистав. Завершенням ювілейного театрального форуму стало нагородження учасників і гала-концерт.

Цього річ на фестиваль приїхали представники із Білорусії, Польщі, Латвії, Литви, Росії та Азербайджану. Не дивлячись на те, що представників різних країн і національностей доволі багато – всі вони знайшли спільну мову. Та це й не дивно, адже вони творять добру справу.

Та якою б дружньою не була атмосфера за лаштунками – фестиваль є фестивалем, тому перші місця у глядацькому залі займають члени журі. Слід зазначити, що до його складу вже не перший рік входить і Заслужений працівник культури України, кандидат філологічних наук, директор Центру культури та мистецтв Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, член Національної спілки театральних діячів України, художній керівник Народного студентського театру «Вавилон» Ірина Савченко.

 SgbzVs9OTk 

Окрім того, оцінювали майстерність молодих талантів будуть режисер, завідуючий сектором театрального жанру КГЦНТКД головного управління культури, старший викладач кафедри режисури КНУТКТ імені І. Карпенка-Карого Володимир Федоров, голова правління регіональної організації Соціально-творчої реабілітації дітей та молоді «Круг», голова оргкомітету всеросійського фестивалю особливих театрів «Про театр» Наталія Попова, актор, театральний діяч, член Національної спілки театральних діячів України, заслужений діяч мистецтв України Ярослав Гранко, актор театру і кіно, викладач КНУТКТ ім. І. Карпенка-Карого Віктор Кручина, педагог, театральний інструктор, керівник міжнародної театральної програми «Діалоги» Януш Шиманський (Польща), арт-директор фестивалю «Сонячна хвиля», режисер, викладач Київського коледжу культури та мистецтв, художній керівник і режисер Народного аматорського театру «Паростки», член Національної спілки театральних діячів України Віталій Любота.

gY1DXYnXyVs 

У рамках заходу також відбувалися конференції та круглі столи, присвячені проблемам і перспективам розвитку особливого мистецтва, його впливу на розвиток почуття власної гідності людей з особливими потребами. Фестиваль проходить під патронатом голови КМДА Олександра Попова. Організаторами заходу виступили громадська організація Спілка матерів «Сонячний промінь» та Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни і праці КМДА.

Антон ЮРЧЕНКО,

прес-центр університету

фото Ірини ТИЩУК 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter