Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Тернопільський національний педагогічний університет стали переможцями програми Студентської Академічної Мобільності (Student academic mobility) від House of Europe

Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова та Тернопільський національний педагогічний університет стали переможцями програми Студентської Академічної Мобільності (Student academic mobility) від House of Europe

     Проєктна заявка від просвітницької «пари» НПУ імені М.П. Драгоманова та Тернопільського національного педагогічного університету стала однією з дев’яти переможців програми на 2021-2022 академічні роки.


    Студенти ОР «Бакалавр» різних факультетів (від НПУ факультет педагогіки і психології, факультет природничо-географічної освіти та екології та фізико-математичний факультет) обох університетів, які успішно пройдуть конкурсні відбори, отримають змогу навчання протягом 8 тижнів у ЗВО-партнері з повним фінансуванням: виплатою стипендії, оплатою проживання та відшкодуванням дорожніх витрат, а головне – отримають унікальний досвід навчання та проживання в нових для себе ЗВО та регіонах України.
     Програмою обміну передбачено, що два українські університети домовляються про обмін студентами і беруть на себе організаційні питання. У свою чергу, House of Europe підтримує програму фінансово: компенсує адміністративні витрати і виплати студентам. Під час програми її учасники почуваються повноправними студентами приймаючих університетів: їх зараховують до навчального закладу, вони ходять на лекції, живуть у гуртожитках і беруть активну участь у житті університету. Обмін застосовує систему трансферу кредитів ЄКТС, тож студенти не повинні навчатися за програмою двічі або складати додаткові іспити. Цей проєкт є унікальною можливістю підвищити рівень внутрішньої української мобільності, налагодити активну міжуніверситетську та міжрегіональну комунікацію. Програма студентської академічної мобільності покликана сприяти міжрегіональній академічній співпраці між закладами вищої освіти та культурному діалогу між молоддю через короткотермінову академічну мобільність в межах України.
    House of Europe (“Дім Європи”) — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

Міжнародний відділ

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter