Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Драгоманівці відвідали презентацію книги «Із щоденника посла України» українського дипломата Бориса Гуменюка

Драгоманівці відвідали презентацію книги «Із щоденника посла України» українського дипломата Бориса Гуменюка

   10 червня 2021 року делегація НПУ імені М.П. Драгоманова на чолі з ректором університету, доктором філософських наук, професором Віктором Андрущенком відвідала презентацію книги українського дипломата, професора, доктора історичних наук, ректора Дипломатичної академії України (1996–2003), Надзвичайного, Повноважного Посла України в Республіці Кіпр (2003–2007, 2012–2019 рр.) та завідувача кафедри публічного управління та міжнародних відносин НПУ імені М.П. Драгоманова Бориса Гуменюка, яка відбулася в приміщенні дирекції «Медіацентр» ГДІП.

 gumenuk zast

gumenuk 1

gumenuk 2

gumenuk 3

gumenuk 4

    Першим на відкритті онлайн-презентації з вітальними словами звернувся до автора ректор нашого університету Віктор Андрущенко. Однією з характерних рис Бориса Івановича, на якій наголосив Віктор Петрович, є працелюбність. «Я думаю, що Борис Іванович насамперед створив себе завдяки праці. І на таких книгах потрібно показувати молоді, що в нас задатки є від батьків, від природи, потрібно лише працювати, щоб їх розвивати. Ця книга знаменна тим, що вона орієнтує людину, насамперед молоду людину, студента, на працю над самим собою, над розв'язанням проблеми й т.д.», – зауважив ректор НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

gumenuk 5

gumenuk 6

    З вітальним словом до автора звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол, Міністр закордонних справ України (2007–2009 рр.) Володимир Огризко.

gumenuk 7

    До обговорення книги долучилися й інші гості: український дипломат, журналіст, Надзвичайний і Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний і Повноважний Посол, ветеран дипломатичної служби, член Спілки журналістів України Ігор Турянський, докторка історичних наук, професорка, заслужена діячка науки і техніки України, голова правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин Ірина Матяш, доктор історичних наук, член-кореспондент НАН України, завідувач відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України Степан Віднянський та Надзвичайний і Повноважний Посол, президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій.

gumenuk 8

gumenuk 9

gumenuk 10

gumenuk 11

gumenuk 12

    Борис Гуменюк подякував усім, хто відвідав презентацію, та розповів про особливості роботи на посаді Посла України в Республіці Кіпр, знакові події з перебування на якій і лягли в основу його книги «Із щоденника посла України».

gumenuk 13

gumenuk 14

gumenuk 15

gumenuk 16

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter